VÅRE FASTE AKTIVITETER

 KAFEDRIFT:

Sørmarkas Venner driver kafeen i Ullandhaug tårnet på dugnad. Kafeen er åpen på søndager fra 12:00 - 15:00. STENGT  i juni, juli og august. Vi selger fantastiske vafler, kaffe, varm sjokolade, te, mineralvann, is og litt sjokolade. Vi tar dessverre ikke kort, men kontanter og aller helst Vipps.

 Vi er interessert i å komme i kontakt med deg som ønsker å gjøre en enkel og givende jobb som kafévert hvor du møte mange hyggelige natur glade mennesker. Vil du vite mer kan du kontakte oss på: Sormarkasvenner@gmail.com

 

VEDDRIFT:

I alle år siden oppstarten av Sørmarkas venner har det vært organisert vedrydding i Sørmarka.

Dette arbeidet styres av kommunens etat: Natur og idrett. Parksjefen har ansvar for det som gjøres.

Området er tilrettelagt for turgåing, ridning og sykkel med stier av grus og tråkker på kryss og tvers, opp og ned. Det er tenkt at området må være nokså åpent og ikke bare tett skog som ikke er brukbar til formålet.

For at kommunen skal kunne gjennomføre alt nødvendig arbeid sa de ja til hjelpen de kunne få. Og dermed kom vi inn i bildet. Gabriel Birkeland har vært «primus motor» i alle årene vi har vært med. Gabriel Birkeland ga ser som dugnad og vedsjef etter 26 år i 2023, stor takk til den gode jobben han har gjort for Sørmarkas Venner. 

Ny leder for dugnad og  vedgjengen er Sigurd Vesthovde.

Det har vært arbeid i skogen og hogst/kløyving og pakking bak Finns Glass i Sørmarkveien.

Det er en jobb for de som kan og vil lørdager kl 9-15 enkelte høst- og vintermåneder. Vi har nå også jobb på tirsdager fra kl 9-15 for de som har fri og det passer. Har du lyst til å se om det er noe for deg, er du velkommen. Her er du både ung og gammel.

Vi kan bruke kommunens garasje hvor vi har stekeovn, stoler og bord. Kaffe og lunsjpauser brukes til å løse de fleste problemer i verden. Kort sagt: hyggelig sosialt samvær.

Veden pakkes i sekker, tørkes og dekkes med blikkplater. Våre medlemmer har rett til å kjøpe veden, andre kan og kan kjøpe den. vi ønsker at alle som kjøper skal være medlemmer og støtte arbeidet vi gjør, men vi har aldri nok til alle interesserte. Løsningen er å bli med på hoggingen, kløyving og pakking som godt gjørs med ved og det vil alltid være litt ved til dugnadsfolket. I august/september er veden vanligvis klar for henting etter avtale med Sigurd Vesthovde.

For kjøp av ved kontakt:

Sigurd Vesthovde 952 11 543